Dit is waarom 20 minuten wandelen je dag gaat maken

Trek je schoenen aan, pak jezelf lekker warm in en ga er op uit. Elke dag een wandeling van slechts 20 minuten – “Wat? Mijn mailbox doorjakkeren duurt nog langer!” – levert je aanzienlijke voordelen op.

Laten we ze op een rij zetten:

Zelfs een wandeling van slechts 20 minuten zorgt voor een leeg hoofd en vermindert stress. De tip is om je telefoon thuis te laten of op stil te zetten zodat jij je focus kunt verleggen naar je omgeving, je eigen lijf en je even los bent van meldingen en mensen die iets van je willen.

Juist een natuurlijke omgeving maakt dat je in het moment beland. Neem lekker de tijd om rond te kijken; zie de bomen, hoor de wind en voel de zon of regen. Terwijl je het moment tot je neemt, neem ook even de tijd om te ademen. Neem volle teugen lucht binnen, laat ze zakken naar diep in je buik en blaas ze langzaam uit. Je hebt geen haast, in ieder geval deze 20 minuten niet. De natuur heeft een rustgevende en helende werking op je; geniet ervan.

Je hebt vast wel eens gehoord van endorfine en dopamine.
Deze wonderlijke brengers van geluk zorgen voor een positief gevoel. Wie wil dat nu niet? Uit studies blijkt dat elke dag bewegen invloed heeft op je welzijn; je hebt namelijk minder ‘slechte’ dagen wanneer je regelmatig beweegt dan wanneer je dat niet doet. Zelfs wanneer je geen tijd hebt voor de sportschool, er simpelweg niet heen wilt of al stress krijgt van de gedachte, is wandelen bij uitstek de oplossing om te werken aan je welzijn. En het is nog goedkoop ook.

Naast je emotionele en mentale welzijn, is een wandeling super gezond voor je hart, bloedvaten, cholesterol, botten, spieren en gewrichten. Een stevige wandeling is zelfs beter dan hardlopen! Dus trek die stappers aan en ontdek dat je voeten hebt om de grond te voelen, enkels voor balans, knieën om te buigen, armen om jezelf te omarmen en een hart om te volgen.

Nu we de focus ook op je lichaam hebben, is het goed om te weten dat een wandeling zorgt voor een betere balans tussen je linker- en je rechterhersenhelft. Een wandeling is vaak de bron van goede ideeën. Je analytische kant gaat samenwerken met je intuïtieve kant. Het is niet voor niets dat veel mensen na een wandeling met hernieuwde energie en plannen terugkomen.

Wandelen is de weg naar helemaal jezelf kunnen zijn! Je daalt terug in je lijf, je maakt contact met je gedachten en intuïtie, er is een inspirerende omgeving én geen afleiding. Er is niemand die iets van je vraagt en nu mag jij helemaal jezelf zijn. En als je – na een wandeling –  jezelf mee terug neemt naar de waan van de dag, dan zal je zien dat je enkel positieve reacties van je omgeving krijgt. Want iedereen vindt het leuk als een ander opgewekt is en lekker in haar vel ronddartelt. BONUS!

Dus stop die complimenten maar in je broekzak want zij geven jou de drive om, ook de volgende dag, 20 minuten van je tijd vrij te maken voor een ommetje!

Enjoy!