Reiki

Jij bent perfect zoals je bent, je hoeft het enkel te voelen.

Reiki is simpelweg het laten stromen van de energie in ons en om ons heen. Wanneer je veel piekert, stress hebt, je gefrustreerd, boos en/of verdrietig voelt en/of je zorgen overdenkt dan blijft de energie op een plek zoals in je hoofd en/of in je buik. En vergeet dan je soms dat je voeten hebt voor balans, benen hebt die je dragen en een hart hebt om te volgen.
Het doel van de hand oplegging is het laten stromen van de energie die je op plekken vasthoudt, zodat je lichamelijk, mentaal, geestelijk en spiritueel terug in balans komt.

Als de geest beweegt, beweegt energie.

Het effect van een reiki sessie is vaak weldadige rust. Tijdens een behandeling ontspan je, kom je tot rust en zak je in je eigen lichaam. Hierdoor is reiki geschikt om je lichaamsbewustzijn te vergroten en op een non- verbale manier spanningen los te laten of bepaalde thema’s in je leven te verwerken.

Wees als de zon, die straalt ongeacht wat.

De oorsprong van Reiki ligt in Japan waar Mikao Usui als grondlegger het systeem ontwikkelde. Usui Reiki Ryoho werd oorspronkelijk ontwikkelt als de spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Het systeem heeft een fundament in Gokai (de 5 leef principes) , meditatie, mantra’s en symbolen, rejiu’s (inwijdingen) en handoplegging.

Tijdens een reiki sessie met handoplegging lig of zit je met kleding aan. Jouw lichaam weet wat het nodig heeft en pakt de energie waar het gewenst is. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Daarnaast is er een korte voor- en nabespreking.